Dag salarisstrookje

Vandaag luidt De Telegraaf de noodklok over het salarisstrookje. De maandelijkse hoeveelheid inkt, papier, enveloppen, porto en handlingskosten maken het te duur! Als werkgevers stoppen met de toezending van dit papiertje, scheelt dat tientallen miljoenen euro's. Werknemers moeten maar op internet inloggen als zij willen weten hoeveel salaris zij hebben gekregen en hoe het precies zit met de inhoudingen en extraatjes. Eerlijk gezegd heb ik nooit zoveel gehad met het salarisstrookje; de moeilijke tabel en de al even onbegrijpelijke toelichting. De meeste werkgevers beschouwen het salarisoverzicht als een administratieve verplichting èn helaas niet als een middel om te communiceren met de werknemer. Dat moet eerst maar eens veranderen voordat het papieren strookje wordt afgeschaft. Want wie ziet er te wachten op dezelfde ingewikkelde cijferbrij op internet?

Vandaag luidt De Telegraaf de noodklok over het salarisstrookje. De maandelijkse hoeveelheid inkt, papier, enveloppen, porto en handlingskosten maken het te duur!

Als werkgevers stoppen met de toezending van dit papiertje, scheelt dat tientallen miljoenen euro's. Werknemers moeten maar op internet inloggen als zij willen weten hoeveel salaris zij hebben gekregen en hoe het precies zit met de inhoudingen en extraatjes.

Eerlijk gezegd heb ik nooit zoveel gehad met het salarisstrookje; de moeilijke tabel en de al even onbegrijpelijke toelichting.
De meeste werkgevers beschouwen het salarisoverzicht als een administratieve verplichting èn helaas niet als een middel om te communiceren met de werknemer. Dat moet eerst maar eens veranderen voordat het papieren strookje wordt afgeschaft.
Want wie ziet er te wachten op dezelfde ingewikkelde cijferbrij op internet?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 445 exclusieve vakartikelen en 301 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?