Vrijdag wordt een koude dag op veel Belgische kantoren. Want morgen (16 februari) is het Dikke truien-dag . Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zetten Belgische overheden en bedrijven de kachel een paar graden lager. Het initiatief hiervoor is genomen door Kris Peeters, de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Energie. "De verwarming één graad lager zetten, betekent 7% minder brandstof verbruiken en dus 7% minder CO2 uitstoten. Een dikke trui (in plaats van een T-shirt in de winter) vangt het graadje lager op zonder comfortverlies!", redeneert het Vlaamse ministerie. Met de actie wil België scholen, bedrijven en overheden stimuleren om zuiniger met energie om te gaan. Gelukkig voor Vlaamse koukleumen helpt het weer een handje mee. Vrijdag stijgt het kwik naar zo'n 12 graden.
Vrijdag wordt een koude dag op veel Belgische kantoren. Want morgen (16 februari) is het Dikke truien-dag . Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zetten Belgische overheden en bedrijven de kachel een paar graden lager. Het initiatief hiervoor is genomen door Kris Peeters, de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Energie.
"De verwarming één graad lager zetten, betekent 7% minder brandstof verbruiken en dus 7% minder CO2 uitstoten. Een dikke trui (in plaats van een T-shirt in de winter) vangt het graadje lager op zonder comfortverlies!", redeneert het Vlaamse ministerie. Met de actie wil België scholen, bedrijven en overheden stimuleren om zuiniger met energie om te gaan.
Gelukkig voor Vlaamse koukleumen helpt het weer een handje mee. Vrijdag stijgt het kwik naar zo'n 12 graden.