Nederlanders: geen grote loonswijzigingen op Prinsjesdag

Bijna de helft (48%) van de Nederlandse bevolking denkt dat zijn nettoloon na de voorstellen van Prinsjesdag gelijk blijft. Verder denkt 28 procent erop vooruit te gaan en 24 procent verwacht wel salaris te moeten inleveren. De helft van procent van de Nederlandse bevolking vindt Prinsjesdag een ‘ver-van-mijn-bedshow’. Een kwart heeft alleen belangstelling ‘voor de hoedjes’, maar begrijpt er verder niets van.

Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Raet onder ruim duizend Nederlanders.

Tweederde heeft geen idee over gevolgen kabinetsplannen
Twee derde van de Nederlanders heeft geen idee welke gevolgen de kabinetsplannen zullen hebben op hun persoonlijke situatie. Op de vraag waarom zij uitkijken naar Prinsjesdag, geeft 27 procent wel als antwoord ‘vanwege de plannen van het kabinet en de effecten op hun financiële situatie’.

58 procent van de Nederlanders verwacht wel dat bovenmodale inkomens erop vooruitgaan met de maatregelen die aangekondigd worden op Prinsjesdag.

Graag uitleg over effect op eigen portemonnee
Hebben Nederlanders de gevolgen van de kabinetsplannen van vorig jaar zelf gevoeld? 52 procent zegt daadwerkelijk verschil te hebben opgemerkt.

Hoewel 66 procent na Prinsjesdag vaak niet goed weet wat de gevolgen zijn voor hun de persoonlijke situatie, nemen Nederlanders wel eigen verantwoordelijkheid voor het uitzoeken hiervan. 31 procent zoekt namelijk zelf uit wat de kabinetsplannen persoonlijk voor hem of haar betekenen, 49 procent verwacht een duidelijke uitleg van de overheid en 7 procent vindt dit een taak van de werkgever.

MIS NIKS MEER: Alle HR-tools en modellen bij elkaar

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 460 exclusieve vakartikelen en 311 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?