Nieuw HR-jargon: Nationaal Inzetbaarheidsplan

Met de verhoging van de pensioenleeftijd is het belangrijk dat kennis en vaardigheden van werknemers niet verouderen. Verschillende dienstverleners voor werkgevers hebben daarom vandaag - met heel grote woorden - het Nationaal Inzetbaarheidsplan gelanceerd. Het Nationaal Inzetbaarheidsplan is een initiatief van onder anderen het werkgeversforum Kroon op het Werk en TNO. Gezond, met plezier en langer aan het werk Zij willen bedrijven en werknemers mobiliseren om "tijdig maatregelen te treffen om meer mensen gezond, met plezier en langer aan het werk te krijgen en te houden", aldus de TNO-site. Volgens de initiatiefnemers is de inzetbaarheid en productiviteit van werknemers "een gedeelde verantwoordelijkheid" van werknemer en werkgever. "De werknemer heeft daarbij de regie over zijn eigen waarde op de arbeidsmarkt en zijn loopbaanontwikkeling. De werkgever of dienstverlener stimuleert hem daarin." Duurzame InzetbaarsheidsIndeX Werkgevers die meedoen, kunnen zich spiegelen aan de Kroon op het Werk Benchmark, hun eigen duurzaam HR-beleid in kaart brengen via de Bedrijvenscan Duurzame Inzetbaarheid en de in zetbaarheid van individuele werknemers meten via de Duurzame Inzetbaarheids IndeX. Werknemers worden begeleid met inzetbaarheidsgesprekken. Ook zijn er online inzetbaarheidscoaches beschikbaar. Degelijk Het programma ziet er degelijk uit met een stroomschema met zes fasen met de nodige activiteiten die daarin noodzakelijk zijn. Het Inzetbaarheidsprogramma vraagt daarmee nogal wat van werkgevers (en werknemers). Te vrezen valt dat werkgevers in het midden- en kleinbedrijf dit Nationaal Inzetbaarheidsplan daarom graag aan zich voorbij laten gaan. Meer over het Nationaal Inzetbaarheidsplan is te vinden op het plaza van Kroon op het Werk. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Kroon op het Werk: één van de initiatiefnemers van het Nationaal InzetbaarheidsplanMet de verhoging van de pensioenleeftijd is het belangrijk dat kennis en vaardigheden van werknemers niet verouderen. Verschillende dienstverleners voor werkgevers hebben daarom vandaag - met heel grote woorden - het Nationaal Inzetbaarheidsplan gelanceerd.

Het Nationaal Inzetbaarheidsplan is een initiatief van onder anderen het werkgeversforum Kroon op het Werk en TNO.

Gezond, met plezier en langer aan het werk
Zij willen bedrijven en werknemers mobiliseren om "tijdig maatregelen te treffen om meer mensen gezond, met plezier en langer aan het werk te krijgen en te houden", aldus de TNO-site.
Volgens de initiatiefnemers is de inzetbaarheid en productiviteit van werknemers "een gedeelde verantwoordelijkheid" van werknemer en werkgever. "De werknemer heeft daarbij de regie over zijn eigen waarde op de arbeidsmarkt en zijn loopbaanontwikkeling. De werkgever of dienstverlener stimuleert hem daarin."

Duurzame InzetbaarsheidsIndeX
Werkgevers die meedoen, kunnen zich spiegelen aan de Kroon op het Werk Benchmark, hun eigen duurzaam HR-beleid in kaart brengen via de Bedrijvenscan Duurzame Inzetbaarheid en de in zetbaarheid van individuele werknemers meten via de Duurzame Inzetbaarheids IndeX.
Werknemers worden begeleid met inzetbaarheidsgesprekken. Ook zijn er online inzetbaarheidscoaches beschikbaar.

Degelijk
Het programma ziet er degelijk uit met een stroomschema met zes fasen met de nodige activiteiten die daarin noodzakelijk zijn.

Stroomschema voor het Inzetbaarheidsprogramma

Het Inzetbaarheidsprogramma vraagt daarmee nogal wat van werkgevers (en werknemers). Te vrezen valt dat werkgevers in het midden- en kleinbedrijf dit Nationaal Inzetbaarheidsplan daarom graag aan zich voorbij laten gaan.

Meer over het Nationaal Inzetbaarheidsplan is te vinden op het plaza van Kroon op het Werk.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 459 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?