Online tool voor gezondheidsrisico's

Via een online tool kunnen werkgevers sinds kort snel een inschatting maken van de werknemers die veel risico lopen op arm-, nek- of schouderklachten. In opdracht van minister Donner is de methode ontwikkeld door TNO in samenwerking met de arbeidsinspectie. Het aardige van de nieuwe methode is dat werkgevers een praktisch hulpmiddel krijgen dat zij zelf eenvoudig kunnen toepassen. HARM HARM heeft het nieuwe instrument: Hand Arm Risicobeoordelings Methode. Via een online vragenlijst kunnen werkgevers de risico's in beeld brengen van specifieke taken. In dit geval gaat het om werk waarbij vooral de "handen en armen actief zijn, en de benen en romp nauwelijks". Als voorbeelden noemt de site: (de)montage, sorteren, inpakken, schuren van houtwerk en het werk in een kapsalon. Praktische tool Zo'n praktische internettool is nog eens wat anders dan de grote hoeveelheid gedétailleerde regels die werkgevers doorgaans voorgeschoteld krijgen. Jammer is alleen dat de gebruikers niet makkelijk hun mening kunnen geven over de vragen in de tool. Hierdoor missen de initiatiefnemers een kans om de uitgebreide vragenlijst gebruikersvriendelijker te maken.

HARM-methodeVia een online tool kunnen werkgevers sinds kort snel een inschatting maken van de werknemers die veel risico lopen op arm-, nek- of schouderklachten.

In opdracht van minister Donner is de methode ontwikkeld door TNO in samenwerking met de arbeidsinspectie.

Het aardige van de nieuwe methode is dat werkgevers een praktisch hulpmiddel krijgen dat zij zelf eenvoudig kunnen toepassen.

HARM
HARM heeft het nieuwe instrument: Hand Arm Risicobeoordelings Methode.
Via een online vragenlijst kunnen werkgevers de risico's in beeld brengen van specifieke taken. In dit geval gaat het om werk waarbij vooral de "handen en armen actief zijn, en de benen en romp nauwelijks". Als voorbeelden noemt de site: (de)montage, sorteren, inpakken, schuren van houtwerk en het werk in een kapsalon.

Praktische tool
Zo'n praktische internettool is nog eens wat anders dan de grote hoeveelheid gedétailleerde regels die werkgevers doorgaans voorgeschoteld krijgen.
Jammer is alleen dat de gebruikers niet makkelijk hun mening kunnen geven over de vragen in de tool. Hierdoor missen de initiatiefnemers een kans om de uitgebreide vragenlijst gebruikersvriendelijker te maken.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?