De HRM-index van commentator Carel van den Bogaart

Er wordt heel wat onderzocht in het P&O-vakgebied. Zo zijn er maandelijks de resultaten van de HRM-index. Op basis van een enquête waarin volgens de initiatiefnemer maandelijks minimaal duizend HRM-managers deelnemen, geeft deze index de verwachtingen weer die deze groep heeft van de werkgelegenheid in hun eigen organisaties. Elke maand geeft een persbericht de verwachtingen voor het komende half jaar. Wat nog het meest opvalt aan het maandelijkse persbericht, is niet zozeer de (kleine) schommelingen in de index alswel het pittige commentaar van Carel van den Boogaart in het persbericht. Van den Boogaart (van het gelijknamige bureau dat bemiddelt voor P&O-vacatures) is de initiatiefnemer van de HRM-index. Deze maand becommentarieert Van den Bogaart de gebrekkige aansluiting tussen vraag (met veel moeilijk vervulbare vacatures) en aanbod (500.000 werklozen) op de arbeidsmarkt. "We leven in een 'up or out'-maatschappij. Je past erin of je past er niet in. Het is net als bij Idols. Wie niet kan zingen of er niet goed genoeg uitziet wordt vriendelijk bedankt voor de moeite of genadeloos afgemaakt. Op de arbeidsmarkt is het al niet veel anders. Maar is dat vreemd? Nee, dat denk ik niet. Organisaties staan te zeer onder druk van aandeelhouders of politiek om met minder dan voldoende genoegen te nemen." "Wat wel vreemd is dat we er bij Idols om lachen of dat we het niet vreemd vinden dat topvoetbalclub geen speler uit de zesdeklas amateurs in het eerste elftal opstelt. Dat begrijpen we allemaal. Waarom blijft de politiek dan, anders dan uit ideologische motieven, geloven in participatie van degenen waarvan al lang duidelijk is dat ze de aansluiting (blijvend) hebben gemist? Het lijkt me daarom absolute noodzaak te investeren in de basis. (...) Op maat gesneden onderwijs in plaats van eenheidsworst lijkt de enige oplossing." Voor het complete commentaar van G.B.J. Hilterman Carel van den Boogaart lees het persbericht van de HRM-index.

Er wordt heel wat onderzocht in het P&O-vakgebied. Zo zijn er maandelijks de resultaten van de HRM-index. Op basis van een enquête waarin volgens de initiatiefnemer maandelijks minimaal duizend HRM-managers deelnemen, geeft deze index de verwachtingen weer die deze groep heeft van de werkgelegenheid in hun eigen organisaties.

Elke maand geeft een persbericht de verwachtingen voor het komende half jaar. Wat nog het meest opvalt aan het maandelijkse persbericht, is niet zozeer de (kleine) schommelingen in de index alswel het pittige commentaar van Carel van den Boogaart in het persbericht. Van den Boogaart (van het gelijknamige bureau dat bemiddelt voor P&O-vacatures) is de initiatiefnemer van de HRM-index.
Deze maand becommentarieert Van den Bogaart de gebrekkige aansluiting tussen vraag (met veel moeilijk vervulbare vacatures) en aanbod (500.000 werklozen) op de arbeidsmarkt.

"We leven in een 'up or out'-maatschappij. Je past erin of je past er niet in. Het is net als bij Idols. Wie niet kan zingen of er niet goed genoeg uitziet wordt vriendelijk bedankt voor de moeite of genadeloos afgemaakt. Op de arbeidsmarkt is het al niet veel anders. Maar is dat vreemd? Nee, dat denk ik niet. Organisaties staan te zeer onder druk van aandeelhouders of politiek om met minder dan voldoende genoegen te nemen."

"Wat wel vreemd is dat we er bij Idols om lachen of dat we het niet vreemd vinden dat topvoetbalclub geen speler uit de zesdeklas amateurs in het eerste elftal opstelt. Dat begrijpen we allemaal. Waarom blijft de politiek dan, anders dan uit ideologische motieven, geloven in participatie van degenen waarvan al lang duidelijk is dat ze de aansluiting (blijvend) hebben gemist? Het lijkt me daarom absolute noodzaak te investeren in de basis. (...) Op maat gesneden onderwijs in plaats van eenheidsworst lijkt de enige oplossing."

Voor het complete commentaar van G.B.J. Hilterman Carel van den Boogaart lees het persbericht van de HRM-index.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?