In dit weblog besteden we alleen bij hoge uitzondering aandacht aan nieuwe producten. Er is sinds kort een nieuwe online vacature-assistent op de markt: Zooq. In een ronkend persbericht bij de introductie noemt Zooq zichzelf de "de eerste onafhankelijke toonaangevende nieuwe speler op de Nederlandse vacaturemarkt" die "de markt blijvend zal veranderen". Met de online vacature assistent van Zooq kunnen werkgevers, zo is de belofte, via internet hun vacatures versturen naar vacaturebanken, gedrukte media, hun eigen wervingbureaus en website. Vervolgens kunnen zij alle respons op één plaats afhandelen met selectiesoftware. Zooq heeft inmiddels afspraken gemaakt met de grootste mediaconcerns. Werkgevers betalen de officiële stuksprijs die media vragen voor een vacatureplaatsing, over twee maanden moet het mogelijk zijn dat werkgevers hun eventuele bulkcontracten met de media kunnen onderbrengen in Zooq. Werkgevers betalen als 'aanbieding' 1 euro per dag, dus 365 euro per jaar. De aangesloten uitgevers hoeven niets te betalen. Op HRlog is een stevige discussie ontstaan over het vernieuwende karakter van het nieuwe initiatief. Zo wordt er gewezen naar een concurrent die al een tijd ongeveer hetzelfde doet: Knollenstein Technologies. Voor mij blijft de vraag: voor welke bedrijven zal dit systeem interessant kunnen zijn? Kleine bedrijven zullen vaak zaken doen met een vaste vacaturesite. In veel gevallen biedt deze vergelijkbare software, die alleen niet de mogelijkheid biedt de vacatures ook bij concurrenten aan te leveren. Grotere bedrijven hebben het niet nodig omdat ze recruitment-afdelingen met eigen systemen hebben of werken met wervingsbureaus. Is de markt die overblijft, groot genoeg voor meerdere systemen waarvan de onderlinge verschillen weinig transparant zijn?
In dit weblog besteden we alleen bij hoge uitzondering aandacht aan nieuwe producten. Er is sinds kort een nieuwe online vacature-assistent op de markt: Zooq. In een ronkend persbericht bij de introductie noemt Zooq zichzelf de "de eerste onafhankelijke toonaangevende nieuwe speler op de Nederlandse vacaturemarkt" die "de markt blijvend zal veranderen".
Met de online vacature assistent van Zooq kunnen werkgevers, zo is de belofte, via internet hun vacatures versturen naar vacaturebanken, gedrukte media, hun eigen wervingbureaus en website. Vervolgens kunnen zij alle respons op één plaats afhandelen met selectiesoftware.
Zooq heeft inmiddels afspraken gemaakt met de grootste mediaconcerns. Werkgevers betalen de officiële stuksprijs die media vragen voor een vacatureplaatsing, over twee maanden moet het mogelijk zijn dat werkgevers hun eventuele bulkcontracten met de media kunnen onderbrengen in Zooq. Werkgevers betalen als 'aanbieding' 1 euro per dag, dus 365 euro per jaar. De aangesloten uitgevers hoeven niets te betalen.
Op HRlog is een stevige discussie ontstaan over het vernieuwende karakter van het nieuwe initiatief. Zo wordt er gewezen naar een concurrent die al een tijd ongeveer hetzelfde doet: Knollenstein Technologies.
Voor mij blijft de vraag: voor welke bedrijven zal dit systeem interessant kunnen zijn? Kleine bedrijven zullen vaak zaken doen met een vaste vacaturesite. In veel gevallen biedt deze vergelijkbare software, die alleen niet de mogelijkheid biedt de vacatures ook bij concurrenten aan te leveren. Grotere bedrijven hebben het niet nodig omdat ze recruitment-afdelingen met eigen systemen hebben of werken met wervingsbureaus. Is de markt die overblijft, groot genoeg voor meerdere systemen waarvan de onderlinge verschillen weinig transparant zijn?