Dat was even schrikken in de Haagse VNO-NCW-toren. Vanochtend meldde De Telegraaf een breuk in het werkgeversfront. Vier Nederlandse multinationals zouden het niet eens zijn met het beleid van VNO-NCW om het ontslagrecht te hervormen (lees: te versoepelen). In een allerijl uitgebracht persbericht meldde Philips vandaag namens de vier multinationals (behalve Philips gaat het om Shell, Unilever en Akzo Nobel) dat zij "krachtig afstand" nemen van het Telegraaf-artikel. "Flexibilisering blijft onverkort noodzakelijk om het Nederlandse bedrijfsleven en de werkgelegenheid een sterke positie te laten behouden in de wereldeconomie", aldus de vier groten. Een zucht van verlichting in de toren: eenheid hersteld.
Dat was even schrikken in de Haagse VNO-NCW-toren. Vanochtend meldde De Telegraaf een breuk in het werkgeversfront. Vier Nederlandse multinationals zouden het niet eens zijn met het beleid van VNO-NCW om het ontslagrecht te hervormen (lees: te versoepelen).
In een allerijl uitgebracht persbericht meldde Philips vandaag namens de vier multinationals (behalve Philips gaat het om Shell, Unilever en Akzo Nobel) dat zij "krachtig afstand" nemen van het Telegraaf-artikel. "Flexibilisering blijft onverkort noodzakelijk om het Nederlandse bedrijfsleven en de werkgelegenheid een sterke positie te laten behouden in de wereldeconomie", aldus de vier groten.
Een zucht van verlichting in de toren: eenheid hersteld.