In Amerika zijn onlangs twee video-jobsites van start gegaan: Workblast en CareerTV. En deze week is de Nederlandse site Baneninbeeld gelanceerd. Staat de recruitment-video op doorbreken? Kandidaten Zowel kandidaten als werkgevers maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden die video biedt. Kandidaten maken een video-CV en zetten deze online op gratis videosites als YouTube en Google Video. En in de sollicitatie-mail verwijzen ze met een link naar hun video-CV. Bedrijven Ook bedrijven publiceren hun bedrijfsvideo op internet; op de eigen corporate site, maar tegelijkertijd ook op YouTube. Communicatiebureaus als Rhinofly en bedrijven met hoge recruitmentbudgetten liepen hierbij voorop. Maar wie nu bij Youtube zoekt op 'vacature', ziet ook wervingsvideo's van kleine, onbekende bedrijven zoals Waterloo, een familiebedrijf in Holten dat luchtventilatie-apparatuur fabriceert met minder dan 200 werknemers. Vacaturesites Nederland heeft inmiddels twee vacaturevideo-sites: Baneninbeeld dat alleen vacaturevideo's heeft en Videoboard dat zowel vacature- als kandidatenvideo's presenteert. De grote, algemene vacaturesites laten het grotendeels afweten. De Nationale Vacaturebank heeft als enige vacatures op video. Intermediair en Vacaturekrant bieden in samenwerking met YourFuture.tv nog wel video-bedrijfspresentaties. Intermediairs Enkele intermediairs maken voor opdrachtgevers video-CV's van de kandidaten: zoals ICT-detacheerder Peak-IT en VideoRecruitment, een werving- en selectiebureau voor commerciële functies. Nu kunnen bedrijven en kandidaten nog opvallen alleen al omdat zij zich met een video presenteren. Maar als dit straks meer gemeengoed wordt, telt alleen het resultaat. Kiest een kandidaat eerder voor een bedrijf als deze de vacaturevideo heeft gezien? En is een video-CV eigenlijk wel een geschikt hulpmiddel bij de voorselectie?
In Amerika zijn onlangs twee video-jobsites van start gegaan: Workblast en CareerTV. En deze week is de Nederlandse site Baneninbeeld gelanceerd. Staat de recruitment-video op doorbreken?
Kandidaten
Zowel kandidaten als werkgevers maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden die video biedt. Kandidaten maken een video-CV en zetten deze online op gratis videosites als YouTube en Google Video. En in de sollicitatie-mail verwijzen ze met een link naar hun video-CV.
Bedrijven
Ook bedrijven publiceren hun bedrijfsvideo op internet; op de eigen corporate site, maar tegelijkertijd ook op YouTube. Communicatiebureaus als Rhinofly en bedrijven met hoge recruitmentbudgetten liepen hierbij voorop.
Maar wie nu bij Youtube zoekt op 'vacature', ziet ook wervingsvideo's van kleine, onbekende bedrijven zoals Waterloo, een familiebedrijf in Holten dat luchtventilatie-apparatuur fabriceert met minder dan 200 werknemers.
Vacaturesites
Nederland heeft inmiddels twee vacaturevideo-sites: Baneninbeeld dat alleen vacaturevideo's heeft en Videoboard dat zowel vacature- als kandidatenvideo's presenteert.
De grote, algemene vacaturesites laten het grotendeels afweten. De Nationale Vacaturebank heeft als enige vacatures op video. Intermediair en Vacaturekrant bieden in samenwerking met YourFuture.tv nog wel video-bedrijfspresentaties.
Intermediairs
Enkele intermediairs maken voor opdrachtgevers video-CV's van de kandidaten: zoals ICT-detacheerder Peak-IT en VideoRecruitment, een werving- en selectiebureau voor commerciële functies.
Nu kunnen bedrijven en kandidaten nog opvallen alleen al omdat zij zich met een video presenteren. Maar als dit straks meer gemeengoed wordt, telt alleen het resultaat. Kiest een kandidaat eerder voor een bedrijf als deze de vacaturevideo heeft gezien? En is een video-CV eigenlijk wel een geschikt hulpmiddel bij de voorselectie?