Het ontbreekt hen doorgaans aan sociale en communicatieve vaardigheden, maar toch ontdekken steeds meer werkgevers de voordelen van autisten. Enkele jaren geleden was er in Nederland slechts één bedrijf dat de sterke kanten van autistische werknemers zag en hen een opleiding bood. Detacheringsbureau voor autisten Een artikel in het Financieel Dagblad van dit weekend maakt duidelijk dat dit is veranderd. Steeds meer werkgevers ontdekken dat ze profijt kunnen hebben van autisten. Er bestaan inmiddels zelfs gespecialiseerde bureaus die voor specifieke werkzaamheden autistische werknemers leveren: AutiTalent (een detacheringsbureau gespecialiseerd in de digitalisering van dossiers) en Specialisterren (een softwaretestbureau). Foutloos te werk Wat maakt autisten zo aantrekkelijk voor werkgevers? Omgaan met collega's en klanten is weliswaar géén sterke kant van autisten. Maar daar tegenover staat dat "ze sterk zijn in analyseren, foutloos te werk gaan en een prima geheugen hebben", aldus klinisch psycholoog Annelies Spek in het FD. "Van mensen zonder autisme is bekend dat ze gemiddeld drie uur per week op hun werk internetten, chatten of privé-mail versturen. Iemand met autisme heeft daar absoluut geen behoefte aan." Loyale werknemer In het FD komt ook Carlo Post aan het woord, een werknemer die zelf een vorm van autisme heeft. Hij ziet nog een ander voordeel. "Geen loyalere werknemer dan een autistische werknemer. We houden namelijk niet van verandering. Dat brengt onrust met zich mee. Werkgevers die rekening houden met hun autistische medewerkers hoeven dus niet snel op zoek te gaan naar een ander." In de LinkedIn-groep Autisme Ten Top is meer informatie te vinden over autistische werknemers en de arbeidsmarkt.
Het ontbreekt hen doorgaans aan sociale en communicatieve vaardigheden, maar toch ontdekken steeds meer werkgevers de voordelen van autisten.
Enkele jaren geleden was er in Nederland slechts één bedrijf dat de sterke kanten van autistische werknemers zag en hen een opleiding bood.
Detacheringsbureau voor autisten
Een artikel in het Financieel Dagblad van dit weekend maakt duidelijk dat dit is veranderd. Steeds meer werkgevers ontdekken dat ze profijt kunnen hebben van autisten.
Er bestaan inmiddels zelfs gespecialiseerde bureaus die voor specifieke werkzaamheden autistische werknemers leveren: AutiTalent (een detacheringsbureau gespecialiseerd in de digitalisering van dossiers) en Specialisterren (een softwaretestbureau).
Foutloos te werk
Wat maakt autisten zo aantrekkelijk voor werkgevers?
Omgaan met collega's en klanten is weliswaar géén sterke kant van autisten. Maar daar tegenover staat dat "ze sterk zijn in analyseren, foutloos te werk gaan en een prima geheugen hebben", aldus klinisch psycholoog Annelies Spek in het FD.
"Van mensen zonder autisme is bekend dat ze gemiddeld drie uur per week op hun werk internetten, chatten of privé-mail versturen. Iemand met autisme heeft daar absoluut geen behoefte aan."
Loyale werknemer
In het FD komt ook Carlo Post aan het woord, een werknemer die zelf een vorm van autisme heeft. Hij ziet nog een ander voordeel.
"Geen loyalere werknemer dan een autistische werknemer. We houden namelijk niet van verandering. Dat brengt onrust met zich mee. Werkgevers die rekening houden met hun autistische medewerkers hoeven dus niet snel op zoek te gaan naar een ander."
In de LinkedIn-groep Autisme Ten Top is meer informatie te vinden over autistische werknemers en de arbeidsmarkt.