Werknemers bij de politie voeren actie via Facebook

Om actie te voeren, zijn werknemers niet meer afhankelijk van vakbonden. Dat bewijzen werknemers van de Engelse politie die in het verweer zijn gekomen tegen plannen om agenten straks in hun eentje te laten surveilleren, in plaats van in de gebruikelijke duo's. Op een eenvoudige manier zijn agenten een groep gestart via de netwerksite Facebook. De groep kent inmiddels bijna 1.200 leden. Petitie Via de groepsite houden de initiatiefnemers de leden op de hoogte van alle acties en de publiciteit die hiervan het gevolg is. Ook geven zij aan hoe de leden actief kunnen worden. Want naast steunbetuigingen die leden op de site kunnen achterlaten, willen de initiatiefnemers handtekeningen verzamelen voor een petitie tegen het plan. Opvallend is dat een dergelijke actie eenvoudig kan worden georganiseerd, zonder de professionele faciliteiten van een vakbond. Bovendien weten de agenten op deze manier ook simpel het publiek in te zetten voor hun strijd. Minder goed voorspelbaar Dit soort acties stellen de HR-professionals voor nieuwe uitdagingen. Niet alleen zijn deze acties snel georganiseerd, bovendien zijn ze minder goed te voorspellen omdat er niet het gebruikelijke overleg van vakbonden met de werkgever aan vooraf hoeft te gaan. En om het nog complexer te maken, werknemers kunnen aan dit soort laagdrempelige acties ook makkelijk de klanten van het bedrijf laten meedoen, waardoor het conflict een veel grote reikwijdte kan krijgen. Lees ook: Werknemers voeren actie met Twitter en Hyves. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Politiewerknemers voeren actie via FacebookOm actie te voeren, zijn werknemers niet meer afhankelijk van vakbonden. Dat bewijzen werknemers van de Engelse politie die in het verweer zijn gekomen tegen plannen om agenten straks in hun eentje te laten surveilleren, in plaats van in de gebruikelijke duo's.

Op een eenvoudige manier zijn agenten een groep gestart via de netwerksite Facebook. De groep kent inmiddels bijna 1.200 leden.

Petitie
Via de groepsite houden de initiatiefnemers de leden op de hoogte van alle acties en de publiciteit die hiervan het gevolg is. Ook geven zij aan hoe de leden actief kunnen worden. Want naast steunbetuigingen die leden op de site kunnen achterlaten, willen de initiatiefnemers handtekeningen verzamelen voor een petitie tegen het plan.

Opvallend is dat een dergelijke actie eenvoudig kan worden georganiseerd, zonder de professionele faciliteiten van een vakbond. Bovendien weten de agenten op deze manier ook simpel het publiek in te zetten voor hun strijd.

Minder goed voorspelbaar
Dit soort acties stellen de HR-professionals voor nieuwe uitdagingen. Niet alleen zijn deze acties snel georganiseerd, bovendien zijn ze minder goed te voorspellen omdat er niet het gebruikelijke overleg van vakbonden met de werkgever aan vooraf hoeft te gaan.
En om het nog complexer te maken, werknemers kunnen aan dit soort laagdrempelige acties ook makkelijk de klanten van het bedrijf laten meedoen, waardoor het conflict een veel grote reikwijdte kan krijgen.

Lees ook:
Werknemers voeren actie met Twitter en Hyves.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?