Hyves-gebruikers krijgen meer mogelijkheden om hun privé-leven af te schermen. Straks hoeven zij via deze internetsite bijvoorbeeld hun vakantiefoto's niet langer te delen met hun collega's of baas. Hierdoor kan Hyves interessanter worden als middel voor interne communicatie van werkgevers. Op dit moment hebben de miljoenen Nederlandse Hyvers weinig mogelijkheden om hun profiel af te schermen. Ze kunnen ervoor kiezen om hun pagina's zichtbaar te maken voor iedereen of deze te beperken tot alle Hyvers of tot hun 'vrienden' op Hyves. Beperkte privacy In de praktijk blijkt dat deze beperkte vorm van privacy tot ingewikkelde situaties kan leiden. Wat moet een werknemer als een collega of erger nog een leidinggevende hem uitnodigt als 'vriend' via Hyves? De uitnodiging niet accepteren, kan in het sociale verkeer onbedoeld gedoe geven. Wel accepteren, betekent dat de collega of leidinggevende toegang heeft tot alle informatie die de werknemer op Hyves heeft gezet. Vandaar dat Hyves vanaf eind augustus zijn gebruikers meer mogelijkheden biedt om hun privacy te beschermen. Ze kunnen dan binnen hun Hyves-vrienden aparte groepen (bijvoorbeeld van collega's, familieleden) aanmaken. Per groep kunnen ze bepalen of de vrienden in deze groep de foto's mogen zien of zij de berichten en het blog mogen lezen enz. Interne communicatie Deze nieuwe ontwikkeling maakt Hyves interessanter voor de interne communicatie binnen bedrijven. Nu al maken werkgevers gebruik van Hyves om de communicatie met en tussen werknemers te faciliteren. Via een afgesloten Hyves-groep (een 'hyve') wisselen medewerkers informatie, foto's en dergelijke uit. Maar sommige werknemers willen zich niet bij zo'n werk-hyve aansluiten, omdat zij bang zijn dat collega's hun persoonlijke Hyves-pagina's kunnen lezen. Nu Hyves een betere afscherming van het privé-leven mogelijk maakt, vervalt voor veel werknemers een belangrijk bezwaar tegen het gebruik van Hyves voor de interne communicatie. Al komen er ongetwijfeld nieuwe ongemakkelijke vragen van collega's voor terug: Waarom mag ik jouw foto's niet zien?
Hyves-gebruikers krijgen meer mogelijkheden om hun privé-leven af te schermen. Straks hoeven zij via deze internetsite bijvoorbeeld hun vakantiefoto's niet langer te delen met hun collega's of baas.
Hierdoor kan Hyves interessanter worden als middel voor interne communicatie van werkgevers.
Op dit moment hebben de miljoenen Nederlandse Hyvers weinig mogelijkheden om hun profiel af te schermen. Ze kunnen ervoor kiezen om hun pagina's zichtbaar te maken voor iedereen of deze te beperken tot alle Hyvers of tot hun 'vrienden' op Hyves.
Beperkte privacy
In de praktijk blijkt dat deze beperkte vorm van privacy tot ingewikkelde situaties kan leiden. Wat moet een werknemer als een collega of erger nog een leidinggevende hem uitnodigt als 'vriend' via Hyves?
De uitnodiging niet accepteren, kan in het sociale verkeer onbedoeld gedoe geven. Wel accepteren, betekent dat de collega of leidinggevende toegang heeft tot alle informatie die de werknemer op Hyves heeft gezet.
Vandaar dat Hyves vanaf eind augustus zijn gebruikers meer mogelijkheden biedt om hun privacy te beschermen. Ze kunnen dan binnen hun Hyves-vrienden aparte groepen (bijvoorbeeld van collega's, familieleden) aanmaken. Per groep kunnen ze bepalen of de vrienden in deze groep de foto's mogen zien of zij de berichten en het blog mogen lezen enz.
Interne communicatie
Deze nieuwe ontwikkeling maakt Hyves interessanter voor de interne communicatie binnen bedrijven. Nu al maken werkgevers gebruik van Hyves om de communicatie met en tussen werknemers te faciliteren. Via een afgesloten Hyves-groep (een 'hyve') wisselen medewerkers informatie, foto's en dergelijke uit. Maar sommige werknemers willen zich niet bij zo'n werk-hyve aansluiten, omdat zij bang zijn dat collega's hun persoonlijke Hyves-pagina's kunnen lezen.
Nu Hyves een betere afscherming van het privé-leven mogelijk maakt, vervalt voor veel werknemers een belangrijk bezwaar tegen het gebruik van Hyves voor de interne communicatie.
Al komen er ongetwijfeld nieuwe ongemakkelijke vragen van collega's voor terug: Waarom mag ik jouw foto's niet zien?