Een noodsituatie. Wat kun je doen voordat er hulp komt?

Hoe richt je als organisatie goede interne noodhulp in voor het geval er iets mis gaat? En wat kunnen de aanwezigen in het bedrijf zelf doen, voordat de nooddiensten arriveren? De antwoorden staan in een boekje met praktijkvoorbeelden, dat u gratis kunt downloaden.

In het gratis boekje 'Goede BHV praktijken, zo organiseer je interne noodhulp' zijn bijna 50 voorbeelden van de BHV-organisatie verzameld: van vrijwilligersorganisaties tot aan fabrieken hebben beschreven hoe hun interne noodhulp is georganiseerd. De voorbeelden zijn in een competitie verzameld en beoordeeld door TNO, de Octaaf Groep en VeiligheidNL.

Wat doe je in een noodsituatie?
Een effectieve en efficiënte benadering van incidenten en noodsituaties is van groot belang, zowel voor bedrijven en hun werknemers alsook voor andere organisaties met publiek, patiënten, bezoekers of leden.

ZELF MAKEN: BHV-plan voor bedrijfshulppverlening

Het boekje beschrijft mogelijkheden, en deelt kennis en ervaring om hulp bij nood te organiseren. Leren van elkaar is daarbij het uitgangspunt. Daarbij staan de volgende kernvragen centraal: Hoe richt je een goede interne noodhulp in voor het geval er iets mis gaat? En hoe ver ga je daarin?

Zelfredzaamheid bevorderen
Het onderkennen en vergroten van de zelfredzaamheid van aanwezigen, speelt daarbij een belangrijke rol. Dat is bijvoorbeeld belangrijk om jezelf in veiligheid te brengen voordat de hulpdiensten arriveren.

Het boekje wil daarbij helpen. Praktische voorbeelden en tips, voor en door mensen die direct betrokken zijn, kunnen andere organisaties helpen de hulpverlening ook goed te regelen.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 460 exclusieve vakartikelen en 311 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?