Voormalige studenten krijgen steeds vaker spijt van uitspraken die zij hebben gedaan in hun universiteitsblad. Dagblad Trouw signaleert de trend dat studenten daarom de redactie van het blad vragen om hun naam te verwijderen uit artikelen die via het online archief te raadplegen zijn. De afgestudeerden blijken tijdens sollicitatiegesprekken steeds vaker geconfronteerd te worden met hun 'wilde' studentenleven. Het gaat er erg wild aan toe in het studentenleven, getuige een citaat uit Trouw. Jongens uit een studentenhuis konden af en toe ’een buurvrouw topless zien zonnen’, vertelde een toenmalige bewoner in een artikel. Een andere student ging als mentor met zijn introductiegroepje naar een activiteit ’waar het bier rijkelijk vloeide’. De jolige gluurder kreeg zijn uitspraak onlangs in een sollicitatiegesprek op zijn bord. Hij zegt dat het advocatenkantoor mede om die reden niet met hem in zee gaat, en verzoekt de Maastrichtse universiteitskrant Observant nu zijn naam te verwijderen uit het online artikel. De studentenmentor wil zijn achternaam uit het stuk omdat het hem in verband brengt met bier. Preuts "Ze worden preutser dan preuts", aldus een hoofdredacteur van een universiteitskrant. De universiteitsbladen zijn doorgaans niet bereid om de artikelen te verwijderen of aan te passen voor het online archief dat via internet te raadplegen is. Zij verwijzen hiervoor naar een uitspraak van de Raad voor de Journalistiek die heeft bepaald dat uitzonderingen daargelaten het publieke belang van een "integer, volledig en betrouwbaar archief" gaat boven het persoonlijk belang van de privacy. Uit de tent lokken? Waar maken de afgestudeerden zich druk om? Werving- en selectiebureau YER vindt het allemaal maar overdreven "De informatie wordt in sollicitatiegesprekken gebruikt, maar niet als selectiecriterium. Je kunt iemand ermee uit de tent lokken. Zijn reactie is vaak belangrijker dan de vraag zelf", aldus een woordvoerder van het bureau in Trouw. Zien de afgestudeerden spoken? Of jagen recruiters op jeugdzonden in de hoop echte braverikjes over te houden?
Voormalige studenten krijgen steeds vaker spijt van uitspraken die zij hebben gedaan in hun universiteitsblad. Dagblad Trouw signaleert de trend dat studenten daarom de redactie van het blad vragen om hun naam te verwijderen uit artikelen die via het online archief te raadplegen zijn.
De afgestudeerden blijken tijdens sollicitatiegesprekken steeds vaker geconfronteerd te worden met hun 'wilde' studentenleven.
Het gaat er erg wild aan toe in het studentenleven, getuige een citaat uit Trouw.
Jongens uit een studentenhuis konden af en toe ’een buurvrouw topless zien zonnen’, vertelde een toenmalige bewoner in een artikel. Een andere student ging als mentor met zijn introductiegroepje naar een activiteit ’waar het bier rijkelijk vloeide’.
De jolige gluurder kreeg zijn uitspraak onlangs in een sollicitatiegesprek op zijn bord. Hij zegt dat het advocatenkantoor mede om die reden niet met hem in zee gaat, en verzoekt de Maastrichtse universiteitskrant Observant nu zijn naam te verwijderen uit het online artikel. De studentenmentor wil zijn achternaam uit het stuk omdat het hem in verband brengt met bier.
Preuts
"Ze worden preutser dan preuts", aldus een hoofdredacteur van een universiteitskrant.
De universiteitsbladen zijn doorgaans niet bereid om de artikelen te verwijderen of aan te passen voor het online archief dat via internet te raadplegen is. Zij verwijzen hiervoor naar een uitspraak van de Raad voor de Journalistiek die heeft bepaald dat uitzonderingen daargelaten het publieke belang van een "integer, volledig en betrouwbaar archief" gaat boven het persoonlijk belang van de privacy.
Uit de tent lokken?
Waar maken de afgestudeerden zich druk om? Werving- en selectiebureau YER vindt het allemaal maar overdreven "De informatie wordt in sollicitatiegesprekken gebruikt, maar niet als selectiecriterium. Je kunt iemand ermee uit de tent lokken. Zijn reactie is vaak belangrijker dan de vraag zelf", aldus een woordvoerder van het bureau in Trouw.
Zien de afgestudeerden spoken? Of jagen recruiters op jeugdzonden in de hoop echte braverikjes over te houden?