Minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken wil de kledingvoorschriften voor agenten aanscherpen. Dat meldt het AD vandaag. "Agenten mogen geen oorbellen of piercings meer dragen. Ook zijn tatoeages en geverfd of lang haar voortaan verboden, evenals zichtbare uitingen van godsdienst of levensovertuiging", aldus de krant. Neemt de minister afscheid van het streven dat de overheid, en ook de politie, een afspiegeling moet zijn van de maatschappij? De minister heeft haar plannen voor het aangescherpte kledingvoorschrift in een brief toegelicht aan de vier politiebonden. Volgens het AD vind de minister strenge eisen aan kleding en uiterlijk van agenten noodzakelijk voor een "onpartijdige en neutrale politie". Diversiteit Vorige maand schreef de minister nog mooie woorden over diversiteit in haar 'Trendnota Arbeidszaken Overheid 2009'. "De samenleving moet zichzelf in de publieke sector kunnen herkennen. Een diverse personeelssamenstelling geeft herkenning en wekt daarmee vertrouwen: bij maatschappelijke vraagstukken worden verschillende perspectieven meegenomen. Evenwichtig opgebouwde teams functioneren bovendien beter en zijn innovatiever en creatiever. Daarom is het noodzakelijk – zeker in een krappe arbeidsmarkt – rekening te houden met diversiteit bij instroom, doorstroom en behoud van personeel. Een divers personeelsbestand draagt bij aan kwaliteit voor nu en in de toekomst." Kennelijk betekent diversiteit niet dat ook werknemers die meedoen aan modetrends, straks nog welkom zijn in het politie-uniform. Eerder had de minister op basis van demografische trends berekend dat zij de komende 10 tot 15 jaar bijna de helft van het politiepersoneel moet zien te vervangen. Met de krappe arbeidsmarkt is dat al een hele klus. Met de nieuwe kledingvoorschriften maakt de minister het er niet makkelijker op.

Robocop: de ideale, neutrale agent?Minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken wil de kledingvoorschriften voor agenten aanscherpen. Dat meldt het AD vandaag.
"Agenten mogen geen oorbellen of piercings meer dragen. Ook zijn tatoeages en geverfd of lang haar voortaan verboden, evenals zichtbare uitingen van godsdienst of levensovertuiging", aldus de krant.

Neemt de minister afscheid van het streven dat de overheid, en ook de politie, een afspiegeling moet zijn van de maatschappij?

De minister heeft haar plannen voor het aangescherpte kledingvoorschrift in een brief toegelicht aan de vier politiebonden. Volgens het AD vind de minister strenge eisen aan kleding en uiterlijk van agenten noodzakelijk voor een "onpartijdige en neutrale politie".

Diversiteit
Vorige maand schreef de minister nog mooie woorden over diversiteit in haar 'Trendnota Arbeidszaken Overheid 2009'.

"De samenleving moet zichzelf in de publieke sector kunnen herkennen. Een diverse personeelssamenstelling geeft herkenning en wekt daarmee vertrouwen: bij maatschappelijke vraagstukken worden verschillende perspectieven meegenomen. Evenwichtig opgebouwde teams functioneren bovendien beter en zijn innovatiever en creatiever. Daarom is het noodzakelijk – zeker in een krappe arbeidsmarkt – rekening te houden met diversiteit bij instroom, doorstroom en behoud van personeel. Een divers personeelsbestand draagt bij aan kwaliteit voor nu en in de toekomst."

Kennelijk betekent diversiteit niet dat ook werknemers die meedoen aan modetrends, straks nog welkom zijn in het politie-uniform.

Eerder had de minister op basis van demografische trends berekend dat zij de komende 10 tot 15 jaar bijna de helft van het politiepersoneel moet zien te vervangen. Met de krappe arbeidsmarkt is dat al een hele klus. Met de nieuwe kledingvoorschriften maakt de minister het er niet makkelijker op.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 447 exclusieve vakartikelen en 302 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?