Netwerken van oud-collega's geschikt voor recruiting?

Meer dan de helft van de Nederlanders onderhoudt contact met oud-collega’s. Hoger opgeleide ex-werknemers stellen contact met oud-collega’s erg op prijs, meldt Personeelsnet op basis van een onderzoek van Intelligence Group. Volgens KREM, een bedrijf dat sociale netwerken opzet voor bedrijven èn de opdrachtgever van het onderzoek, biedt dit kansen voor recruiters. Zij kunnen de netwerken van voormalige werknemers gebruiken om vacatures te vervullen. Is dat wel zo? Voordat recruiters zich massaal storten op het faciliteren van netwerken van oud-collega's, moeten ze zich afvragen: hebben vertrokken werknemers wèl echt behoefte aan een blijvende relatie met de oud-werkgever? Waarom zijn ze dan verdwenen? Of vinden medewerkers het vooral leuk om contact te onderhouden met een selecte groep collega's met wie ze goed hebben samengewerkt en veel plezier hebben gehad? Willen de jobhoppers van nu contact hebben via (online?) netwerken, gefaciliteerd door de verschillende werkgevers waar ze (even) hebben gewerkt? Of onderhouden ze liever zelf de relatie met de oud-collega's, eventueel via netwerksites als Hyves en LinkedIn? Via één van mijn oud-werkgevers heb ik een hecht netwerk van collega's opgebouwd. Maar of recruiters daar veel aan hebben, is de vraag. Want we zijn nu inmiddels allemaal ex-werknemer.

Het online netwerk van Andersen voor oud-collega'sMeer dan de helft van de Nederlanders onderhoudt contact met oud-collega’s. Hoger opgeleide ex-werknemers stellen contact met oud-collega’s erg op prijs, meldt Personeelsnet op basis van een onderzoek van Intelligence Group.

Volgens KREM, een bedrijf dat sociale netwerken opzet voor bedrijven èn de opdrachtgever van het onderzoek, biedt dit kansen voor recruiters. Zij kunnen de netwerken van voormalige werknemers gebruiken om vacatures te vervullen. Is dat wel zo?

Voordat recruiters zich massaal storten op het faciliteren van netwerken van oud-collega's, moeten ze zich afvragen: hebben vertrokken werknemers wèl echt behoefte aan een blijvende relatie met de oud-werkgever? Waarom zijn ze dan verdwenen? Of vinden medewerkers het vooral leuk om contact te onderhouden met een selecte groep collega's met wie ze goed hebben samengewerkt en veel plezier hebben gehad?
Willen de jobhoppers van nu contact hebben via (online?) netwerken, gefaciliteerd door de verschillende werkgevers waar ze (even) hebben gewerkt? Of onderhouden ze liever zelf de relatie met de oud-collega's, eventueel via netwerksites als Hyves en LinkedIn?

Via één van mijn oud-werkgevers heb ik een hecht netwerk van collega's opgebouwd. Maar of recruiters daar veel aan hebben, is de vraag. Want we zijn nu inmiddels allemaal ex-werknemer.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 459 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?