Voetbalclubs zoeken snel geld bij uitzend- en detacheringsbureaus

De armlastige, Nederlandse voetbalclubs speuren stad en land af naar bijverdiensten. Voor het snelle geld hebben ze inmiddels de uitzend- en detacheringsbureaus ontdekt. Zo heeft Feyenoord de afgelopen week zijn naam verbonden aan het detacheringsbureau Feyenoord Werkt. In ruil daarvoor strijkt de club de helft van de winst op. Feyenoord is niet de eerste voetbalclub die in arbeidsbemiddeling een aardige bijverdienste ziet. Business-netwerken Voetbalclubs als FC Utrecht, Vitesse en de eerste divisieclubs Den Bosch, Veendam, Emmen en Eindhoven gingen de Rotterdammers voor. Deze uitzendbureaus zijn drie jaar geleden opgezet door uitzendbureau en payroll-organisatie Nedflex, die zo wilde profiteren van de business-netwerken van de clubs. Ook FC Groningen heeft zijn naam geleend aan een uitzendbureau. Dit kleine uitzendbureau dat samenwerkt met Prima Personeelsplanning, houdt kantoor in de Euroborg, het Groningse voetbalstadion. Wisselend succes De voorgangers van Feyenoord Werkt zijn overigens niet allemaal een succes. Alleen de sites van de uitzendbureaus FC Utrecht en FC Groningen zijn nog online te vinden. Feyenoord Werkt Terug naar het Rotterdamse initiatief. Misschien zorgt de grote, hondstrouwe achterban van de club wel voor een succes van Feyenoord Werkt. Onder het motto 'Geen woorden, maar banen' bemiddelt het detacheringsbureau niet alleen in tijdelijke, maar ook in vaste banen. Voor het uitzendbureau werkt de voetbalclub samen met het lokale detacheringsbureau de Rotterdamse. Helft winst voor club Feyenoord hoopt binnen vijf jaar 500 werknemers continu gedetacheerd te hebben. De club zegt zelf geen enkel financieel risico te lopen en krijgt de helft van de winst. Feyenoord denkt hier jaarlijks "minstens enkele tonnen" aan extra inkomsten binnen te halen. Maar als een uitzendbureau de helft van zijn winst niet nodig heeft voor de continuïteit van zijn bedrijf, dan is voor mij de vraag: betalen de opdrachtgevers niet veel te veel voor de bemiddeling van de Rotterdamse? Of krijgen de gedetacheerde werknemers dan niet te weinig betaald?

Feyenoord Werkt: het detacheringsbureau waarmee de voetbalclub samenwerktDe armlastige, Nederlandse voetbalclubs speuren stad en land af naar bijverdiensten. Voor het snelle geld hebben ze inmiddels de uitzend- en detacheringsbureaus ontdekt.

Zo heeft Feyenoord de afgelopen week zijn naam verbonden aan het detacheringsbureau Feyenoord Werkt. In ruil daarvoor strijkt de club de helft van de winst op.

Feyenoord is niet de eerste voetbalclub die in arbeidsbemiddeling een aardige bijverdienste ziet.

Business-netwerken
Voetbalclubs als FC Utrecht, Vitesse en de eerste divisieclubs Den Bosch, Veendam, Emmen en Eindhoven gingen de Rotterdammers voor. Deze uitzendbureaus zijn drie jaar geleden opgezet door uitzendbureau en payroll-organisatie Nedflex, die zo wilde profiteren van de business-netwerken van de clubs.

Ook FC Groningen heeft zijn naam geleend aan een uitzendbureau. Dit kleine uitzendbureau dat samenwerkt met Prima Personeelsplanning, houdt kantoor in de Euroborg, het Groningse voetbalstadion.

Wisselend succes
De voorgangers van Feyenoord Werkt zijn overigens niet allemaal een succes. Alleen de sites van de uitzendbureaus FC Utrecht en FC Groningen zijn nog online te vinden.

Feyenoord Werkt
Terug naar het Rotterdamse initiatief. Misschien zorgt de grote, hondstrouwe achterban van de club wel voor een succes van Feyenoord Werkt. Onder het motto 'Geen woorden, maar banen' bemiddelt het detacheringsbureau niet alleen in tijdelijke, maar ook in vaste banen.
Voor het uitzendbureau werkt de voetbalclub samen met het lokale detacheringsbureau de Rotterdamse.

Helft winst voor club
Feyenoord hoopt binnen vijf jaar 500 werknemers continu gedetacheerd te hebben. De club zegt zelf geen enkel financieel risico te lopen en krijgt de helft van de winst. Feyenoord denkt hier jaarlijks "minstens enkele tonnen" aan extra inkomsten binnen te halen.

Maar als een uitzendbureau de helft van zijn winst niet nodig heeft voor de continuïteit van zijn bedrijf, dan is voor mij de vraag: betalen de opdrachtgevers niet veel te veel voor de bemiddeling van de Rotterdamse? Of krijgen de gedetacheerde werknemers dan niet te weinig betaald?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?