Wat trotse professionals willen

In verkiezingstijd hebben politici doorgaans veel aandacht voor de verpleger, politieagent en onderwijzer. Meestal worden zij als voorbeeld genoemd van "gewone", "hardwerkende" werknemers die met moeite de eindjes aan elkaar weten te knopen. Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken benadert deze groepen anders; als "trotse professionals" die omkomen in het papierwerk. In opdracht van Bijleveld is het boek ‘Beroepstrots, een ongekende kracht’ geschreven. Hierin vertellen professionals wat beroepstrots voor hen betekent en hoe zij de verhouding met het management zien. Vier wensen Uit het boek komen vier wensen naar voren van professionals: bijna alle professionals vinden hun autonomie belangrijk efficiencywinst is mogelijk als zij minder en makkelijker verantwoording hoeven af te leggen (bijvoorbeeld door eenvoudige kwaliteitssystemen en minder managementlagen) professionals willen serieus worden genomen door managers en bestuurders ook willen zij zeggenschap in hun eigen organisatie en het beleid. Papierwerk De vermindering van het papierwerk is één van de wensen van de professionals waar het kabinet aan werkt. Via de site Mijn echte werk kunnen werknemers in de zorg, het onderwijs, de sociale zekerheid en bij de politie melding maken van "ingewikkelde formulieren, gebruikersonvriendelijke systemen of andere administratieve lasten". Ook kunnen zij praktische oplossingen insturen. Belastinggeld Inmiddels zijn er via de site 146 meldingen van bureaucratische ergernissen binnengekomen. Omdat de meldingen niet op de site worden gepubliceerd, kunnen we helaas niet meegriezelen met de professionals. Ook kunnen we niet beoordelen of de "hardwerkende" verpleger, politieagent en onderwijzer niet gewoon last hebben van de verantwoording die burgers, politici voorop, vragen in ruil voor belastinggeld.

Mijn echte werkIn verkiezingstijd hebben politici doorgaans veel aandacht voor de verpleger, politieagent en onderwijzer. Meestal worden zij als voorbeeld genoemd van "gewone", "hardwerkende" werknemers die met moeite de eindjes aan elkaar weten te knopen.

Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken benadert deze groepen anders; als "trotse professionals" die omkomen in het papierwerk.

In opdracht van Bijleveld is het boek ‘Beroepstrots, een ongekende kracht’ geschreven. Hierin vertellen professionals wat beroepstrots voor hen betekent en hoe zij de verhouding met het management zien.

Vier wensen
Uit het boek komen vier wensen naar voren van professionals:


  • bijna alle professionals vinden hun autonomie belangrijk

  • efficiencywinst is mogelijk als zij minder en makkelijker verantwoording hoeven af te leggen (bijvoorbeeld door eenvoudige kwaliteitssystemen en minder managementlagen)

  • professionals willen serieus worden genomen door managers en bestuurders

  • ook willen zij zeggenschap in hun eigen organisatie en het beleid.


Papierwerk
De vermindering van het papierwerk is één van de wensen van de professionals waar het kabinet aan werkt. Via de site Mijn echte werk kunnen werknemers in de zorg, het onderwijs, de sociale zekerheid en bij de politie melding maken van "ingewikkelde formulieren, gebruikersonvriendelijke systemen of andere administratieve lasten". Ook kunnen zij praktische oplossingen insturen.

Belastinggeld
Inmiddels zijn er via de site 146 meldingen van bureaucratische ergernissen binnengekomen.

Omdat de meldingen niet op de site worden gepubliceerd, kunnen we helaas niet meegriezelen met de professionals. Ook kunnen we niet beoordelen of de "hardwerkende" verpleger, politieagent en onderwijzer niet gewoon last hebben van de verantwoording die burgers, politici voorop, vragen in ruil voor belastinggeld.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 447 exclusieve vakartikelen en 302 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?