Werknemer virtueel op proef

In de opleiding maken piloten de meeste 'vlieguren' gewoon achter de computer met vaste grond onder de voeten. Steeds meer Amerikaanse bedrijven gebruiken nu ook simulaties in de selectieprocedure. Zij nemen werknemers virtueel op proef. Als onderdeel van het wervingsproces laten Amerikaanse bedrijven kandidaten een online assessment doen dat een realistisch beeld geeft van de vacature. In zo'n virtuele simulatie-werkplek voeren kandidaten gesprekken met collega's of klanten, doen ze het papierwerk af, lossen problemen op en nemen besluiten. Volgens Shaker Consulting Group, één van de aanbieders van dit soort assessments, is de manier waarop kandidaten virtueel werken een goede voorspeller van hun kansen om te slagen in de baan. Dit is niet alleen interessant voor recruiters, maar ook voor de kandidaten. Want zij ervaren hoe de baan is en kunnen meer gefundeerd beslissen of de vacature echt iets voor hen is. Shaker Consulting Group claimt dat bedrijven met een dergelijk assessment hun recruitmentkosten tot de helft kunnen terugbrengen. Omdat zij in minder tijd een betere selectiebeslissing nemen. Overigens is een dergelijk assessment niet echt goedkoop. Zo'n virtuele werkproef blijkt vooral succesvol als het een realistische nabootsing is van de werkelijkheid. Het ontwikkelen van zo'n assessment is dan ook maatwerk. Dat maakt dit selectie-hulpmiddel vooral interessant voor werkgevers die voor bepaalde functies hoge recruitmentkosten hebben. En voor wie het goedkoper wil: een kandidaat een dagje laten meelopen, kan natuurlijk ook.

Werksimulatie nu ook in selectieproceduresIn de opleiding maken piloten de meeste 'vlieguren' gewoon achter de computer met vaste grond onder de voeten.
Steeds meer Amerikaanse bedrijven gebruiken nu ook simulaties in de selectieprocedure. Zij nemen werknemers virtueel op proef.

Als onderdeel van het wervingsproces laten Amerikaanse bedrijven kandidaten een online assessment doen dat een realistisch beeld geeft van de vacature. In zo'n virtuele simulatie-werkplek voeren kandidaten gesprekken met collega's of klanten, doen ze het papierwerk af, lossen problemen op en nemen besluiten.
Volgens Shaker Consulting Group, één van de aanbieders van dit soort assessments, is de manier waarop kandidaten virtueel werken een goede voorspeller van hun kansen om te slagen in de baan. Dit is niet alleen interessant voor recruiters, maar ook voor de kandidaten. Want zij ervaren hoe de baan is en kunnen meer gefundeerd beslissen of de vacature echt iets voor hen is.

Shaker Consulting Group claimt dat bedrijven met een dergelijk assessment hun recruitmentkosten tot de helft kunnen terugbrengen. Omdat zij in minder tijd een betere selectiebeslissing nemen.

Overigens is een dergelijk assessment niet echt goedkoop. Zo'n virtuele werkproef blijkt vooral succesvol als het een realistische nabootsing is van de werkelijkheid. Het ontwikkelen van zo'n assessment is dan ook maatwerk.
Dat maakt dit selectie-hulpmiddel vooral interessant voor werkgevers die voor bepaalde functies hoge recruitmentkosten hebben.

En voor wie het goedkoper wil: een kandidaat een dagje laten meelopen, kan natuurlijk ook.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 459 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?