Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers is ontevreden met de mobiele telefoon van de zaak. Een derde van de ondervraagden is zelfs zó ontevreden, dat zij de telefoon van de werkgever helemaal niet gebruiken. Dat zou neerkomen op 15 tot 20 miljoen euro per jaar aan niet gebruikte mobiele telefoons.
Dat blijkt uit onderzoek van Jetvandezaak.nl, specialist in het ontwikkelen en ondersteunen van telefoonregelingen.
Medewerkers mogen vaak niet zelf kiezen
Bij ruim 60% van de werkgevers mogen werknemers niet zelf een mobile telefoon uitzoeken. Gevolg is dat medewerkers opgezadeld zitten met mobieltjes die ze niet willen gebruiken.
Werkgevers zijn huiverig om keuzevrijheid te geven, uit angst dat de telefoonregeling dan te duur wordt. Ook verwachten werkgevers problemen bij het invoeren en ondersteunen van zo’n regeling.
Medewerker wil best meebetalen
Maar deze angst is niet terecht, want een groot deel van de medewerkers (meer dan 40%) wil best meebetalen aan een mobiele telefoon, wanneer ze deze zelf mogen uitkiezen.
Bovendien heeft de werkgever baat bij meer keuzevrijheid: bijna twee derde van de ondervraagde medewerkers verwacht namelijk productiever en beter bereikbaar te zijn met een telefoon die ze zelf kunnen kiezen.