85% van Nederlanders vindt het een goede zaak als mensen de mogelijkheid krijgen om flexibel te werken. En de meerderheid van de flexibele werknemers zijn hierdoor meer tevreden over hun baan geworden. Dat vertelden zij tenminste aan de onderzoekers van TNS NIPO ter gelegenheid van de Week van Het Nieuwe Werken. Tijdens deze Week van Het Nieuwe Werken doet een brede coalitie (van overheid, enkele grote bedrijven, ICT-bedrijven en anderen) een oproep aan werkgevers om het eens te proberen met een flexibele stijl van werken, die minder gebonden is aan plaats, tijdstip en duur. Minder kinderopvang, minder files, meer arbeidsparticipatie In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft TNS NIPO de meningen en ervaringen gevraagd aan bijna 800 Nederlanders van 18 tot 65 jaar. 85% van de Nederlanders staat positief ten opzichte van flexibel werken. Als belangrijkste voordelen hiervan zien zij: minder gebruik van kinderopvang (87%) bijdrage aan het oplossen van de files (81%) grotere arbeidsparticipatie, doordat werknemers binnen hun contract meer uren kunnen gaan werken (64%). 35% werkt flexibel Van de werkende Nederlanders werkt 35% flexibel. Driekwart van de flexibele werkers varieert in de begin- en eindtijden van het werk. Zo'n 40% werkt thuis of werkt soms tijdelijk meer of minder. Werknemers kiezen voor flexibel werken om beter te kunnen zorgen voor kinderen of andere familieleden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van flexibel werken om daarmee de reistijd te beperken. Van de werknemers die niet flexibel werken, is het voor bijna 90% niet toegestaan door hun werkgever. Als het wel zou mogen, zou 60% dit waarschijnlijk ook doen. Loyaliteit aan werkgever De meerderheid van de flexibele werkers zijn hierdoor meer tevreden over hun baan geworden. Daarnaast zeggen deze werknemers in het onderzoek dat hun bereidheid tot overwerken is toegenomen en dat ze nu meer werk aan kunnen. Een uitgebreide samenvatting van het onderzoek vind je hieronder. Nederland klaar voor het Nieuwe Werken Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.
85% van Nederlanders vindt het een goede zaak als mensen de mogelijkheid krijgen om flexibel te werken. En de meerderheid van de flexibele werknemers zijn hierdoor meer tevreden over hun baan geworden.
Dat vertelden zij tenminste aan de onderzoekers van TNS NIPO ter gelegenheid van de Week van Het Nieuwe Werken.
Tijdens deze Week van Het Nieuwe Werken doet een brede coalitie (van overheid, enkele grote bedrijven, ICT-bedrijven en anderen) een oproep aan werkgevers om het eens te proberen met een flexibele stijl van werken, die minder gebonden is aan plaats, tijdstip en duur.
Minder kinderopvang, minder files, meer arbeidsparticipatie
In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft TNS NIPO de meningen en ervaringen gevraagd aan bijna 800 Nederlanders van 18 tot 65 jaar.
85% van de Nederlanders staat positief ten opzichte van flexibel werken. Als belangrijkste voordelen hiervan zien zij:
35% werkt flexibel
Van de werkende Nederlanders werkt 35% flexibel. Driekwart van de flexibele werkers varieert in de begin- en eindtijden van het werk. Zo'n 40% werkt thuis of werkt soms tijdelijk meer of minder.
Werknemers kiezen voor flexibel werken om beter te kunnen zorgen voor kinderen of andere familieleden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van flexibel werken om daarmee de reistijd te beperken.
Van de werknemers die niet flexibel werken, is het voor bijna 90% niet toegestaan door hun werkgever. Als het wel zou mogen, zou 60% dit waarschijnlijk ook doen.
Loyaliteit aan werkgever
De meerderheid van de flexibele werkers zijn hierdoor meer tevreden over hun baan geworden. Daarnaast zeggen deze werknemers in het onderzoek dat hun bereidheid tot overwerken is toegenomen en dat ze nu meer werk aan kunnen.
Een uitgebreide samenvatting van het onderzoek vind je hieronder.
Nederland klaar voor het Nieuwe Werken
Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.