Moderne Man krijgt prijs omdat hij minder werkt

Nu het economisch minder gaat, doen veel mensen er een schepje bovenop. Maar daarmee winnen ze niet de Moderne Man-prijs. Minister Plasterk heeft deze nieuwe prijs uitgereikt aan hoogleraar Carsten de Dreu omdat hij korter is gaan werken. "Emancipatie van vrouwen kan niet slagen zonder de inzet van mannen", aldus het persbericht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen bij de uitreiking van de Moderne Man-prijs. Normverandering Er waren maar liefst drie prijswinnaars bij de Moderne Man-prijs: organisatie adviesbureau &Samhoud, FNV-lobbyclub Papa Plus en hoogleraar Carsten de Dreu. De hoogleraar is uitgeroepen tot Moderne Man omdat hij "op werkgebied een persoonlijk en professioneel risico (minder publicaties) heeft moeten nemen om minder dan voltijd te werken". "Met de huidige vaste ‘workload’ van een hoogleraar is het niet reëel een papadag te nemen. Als leidinggevende geeft hij een belangrijk signaal aan andere mannen in zijn werkveld en hij zet zich actief in voor normverandering over zorgende vaders in de wetenschap", aldus het persbericht. Tegenprestatie Alles heeft zijn prijs. Maar moet een hoogleraar waarin de maatschappij zoveel geld heeft geïnvesteerd en die hiervoor een lagere tegenprestatie levert door korter te werken, ook nog eens als voorbeeld in het zonnetje worden gezet?

Nu het economisch minder gaat, doen veel mensen er een schepje bovenop. Maar daarmee winnen ze niet de Moderne Man-prijs.
Minister Plasterk heeft deze nieuwe prijs uitgereikt aan hoogleraar Carsten de Dreu omdat hij korter is gaan werken.

"Emancipatie van vrouwen kan niet slagen zonder de inzet van mannen", aldus het persbericht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen bij de uitreiking van de Moderne Man-prijs.

Normverandering
Er waren maar liefst drie prijswinnaars bij de Moderne Man-prijs: organisatie adviesbureau &Samhoud, FNV-lobbyclub Papa Plus en hoogleraar Carsten de Dreu.

De hoogleraar is uitgeroepen tot Moderne Man omdat hij "op werkgebied een persoonlijk en professioneel risico (minder publicaties) heeft moeten nemen om minder dan voltijd te werken".
"Met de huidige vaste ‘workload’ van een hoogleraar is het niet reëel een papadag te nemen. Als leidinggevende geeft hij een belangrijk signaal aan andere mannen in zijn werkveld en hij zet zich actief in voor normverandering over zorgende vaders in de wetenschap", aldus het persbericht.

Tegenprestatie
Alles heeft zijn prijs. Maar moet een hoogleraar waarin de maatschappij zoveel geld heeft geïnvesteerd en die hiervoor een lagere tegenprestatie levert door korter te werken, ook nog eens als voorbeeld in het zonnetje worden gezet?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?