Nieuw vakjargon: G-krachten

De beleidsmakers op de arbeidsmarkt hebben het positieve denken ontdekt. Na minister Donner hebben nu ook UWV, CNV Jongeren en branchevereniging Boaborea dit omarmd. In een poging om gehandicapten (Wajongers) aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt, heten deze voortaan G-krachten. Onlangs zijn UWV, CNV Jongeren en Boaborea een campagne gestart om werkgevers te bewegen Wajongers in dienst te nemen. Maar de term Wajong helpt daar niet bij, aldus de campagnevoerders. Arbeidsongeschikt? "De term Wajong staat voor: Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten. Het werkt natuurlijk niet erg motiverend om de mensen die wij aan een leuke baan willen helpen, te vertellen dat zij Arbeidsongeschikt zijn. Tevens varieert de leeftijd van de Wajong van 17 tot 65. De term Jongere dekt de lading dan ook niet", aldus weblogger Jeroen op de campagnesite G-krachten. Gedreven en Gemotiveerd Wajongers dekt misschien de lading niet, maar waarom heeft de campagne gekozen voor G-krachten? "De meeste Wajongers zijn allesbehalve arbeidsongeschikt. Sterker nog, zij zijn doorgaans meer Gedreven en Gemotiveerd dan wie dan ook. Daarom noemen wij ze G-krachten. G-krachten zijn Gekwalificeerd, Gepassioneerd en Gedreven", schrijft de campagnesite. Of de campagne erin zal slagen om werkgevers ervan te overtuigen dat G staat voor Gekwalificeerd, Gepassioneerd en Gedreven, is de vraag. De kans lijkt me groter dan zij vooral denken aan Gehandicapt en misschien zelfs aan Goedkoop. Want wie een Wajonger in dienst neemt, krijgt in ruil hiervoor enkele financiële voordelen.

Wajongers heten G-krachtenDe beleidsmakers op de arbeidsmarkt hebben het positieve denken ontdekt. Na minister Donner hebben nu ook UWV, CNV Jongeren en branchevereniging Boaborea dit omarmd.

In een poging om gehandicapten (Wajongers) aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt, heten deze voortaan G-krachten.

Onlangs zijn UWV, CNV Jongeren en Boaborea een campagne gestart om werkgevers te bewegen Wajongers in dienst te nemen. Maar de term Wajong helpt daar niet bij, aldus de campagnevoerders.

Arbeidsongeschikt?
"De term Wajong staat voor: Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten. Het werkt natuurlijk niet erg motiverend om de mensen die wij aan een leuke baan willen helpen, te vertellen dat zij Arbeidsongeschikt zijn. Tevens varieert de leeftijd van de Wajong van 17 tot 65. De term Jongere dekt de lading dan ook niet", aldus weblogger Jeroen op de campagnesite G-krachten.

Gedreven en Gemotiveerd
Wajongers dekt misschien de lading niet, maar waarom heeft de campagne gekozen voor G-krachten? "De meeste Wajongers zijn allesbehalve arbeidsongeschikt. Sterker nog, zij zijn doorgaans meer Gedreven en Gemotiveerd dan wie dan ook. Daarom noemen wij ze G-krachten. G-krachten zijn Gekwalificeerd, Gepassioneerd en Gedreven", schrijft de campagnesite.

Of de campagne erin zal slagen om werkgevers ervan te overtuigen dat G staat voor Gekwalificeerd, Gepassioneerd en Gedreven, is de vraag. De kans lijkt me groter dan zij vooral denken aan Gehandicapt en misschien zelfs aan Goedkoop. Want wie een Wajonger in dienst neemt, krijgt in ruil hiervoor enkele financiële voordelen.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 459 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?