De belangrijkste taak van de vertrouwenspersoon voor grensoverschrijdend gedrag is het ondersteuning van medewerkers die slachtoffer zijn van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, agressie en geweld. Hier vindt u een functie-omschrijving met de belangrijkste taken en competenties.
NB: In het parlement ligt een initiatiefwetsvoorstel dat de vertrouwenspersoon verplicht maakt voor alle werkgevers. Het voorstel lijkt op brede steun te kunnen rekenen, maar moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd. Invoeringsdatum is mogelijk juli 2025. |
De vertrouwenspersoon ondersteunt medewerkers die een klacht hebben over grensoverschrijdend gedrag, denkt mee, bemiddelt en verwijst eventueel door naar andere instanties. Verder biedt de vertrouwenspersoon ondersteuning bij het indienen van een klacht bij de klachtencommissie en begeleidt de werknemer daarbij.
Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen
Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.