Nieuwe sites voor multiculturele en droombanen

Als je op zoek bent naar "multiculturele arbeidskracht" of naar ambitieuze dromers, dan zijn er twee nieuwe wervingssites. Of ze een succes worden, valt te bezien. Beide sites moeten hun positie bevechten in een overvolle markt en hebben als handicap dat hun internetadres niet makkelijk te onthouden is. De arbeidsmarkt is krap, maar toch weten werkgevers en allochtone werkzoekenden elkaar niet makkelijk te vinden. Volgens het adviesbureau Connecting Diversities is één van de oorzaken dat allochtonen en bedrijven verschillende kanalen gebruiken om elkaar te vinden. Als werkgevers en allochtonen voortaan de site diversiteitvacatures.nl gebruiken, komt het allemaal goed. Dat de site net online is, blijkt uit de houterige teksten met taalfouten en uit het geringe aantal vacatures. Het plaatsen van een vacature kost 99 tot 119 euro per vacature. Droombanen Met veel aandacht van weblogs is de afgelopen week ditismijndroombaan.nl gelanceerd. Het internetadres is niet zo goed te onthouden. Beter bekkende alternatieven als droombaan.nl of droombanen.nl blijken al te zijn "gekaapt" door concurrent Vacaturekrant. Hoewel vermomd, is ditismijndroombaan.nl eigenlijk gewoon een veredelde CV-bank. Volgens de initiatiefnemers staat de kandidaat centraal. "Van welke baan droomt iemand nou écht? En wat maakt deze persoon geschikt voor deze functie? Naar die baan gaan we op zoek." Werkgevers mogen onbeperkt grasduinen in de droombaanprofielen, waarbij de contactgegevens van de kandidaat zijn afgeschermd. Voor het contact leggen met een baandromer betaalt de werkgever 19 euro per kandidaat. Inmiddels heeft een flink aantal kandidaten zich ingeschreven met hun droombaan. Nuchter als Nederlanders nu eenmaal zijn, hebben de meesten van hen hun dromen beschreven in traditioneel werkgeversjargon, waarbij ze zakelijk aangeven over welke relevante opleiding en werkervaring ze beschikken. Wat voor de één een gewone vacature is, blijkt zo voor de ander een droombaan.

Ditismijndroombaan.nlAls je op zoek bent naar "multiculturele arbeidskracht" of naar ambitieuze dromers, dan zijn er twee nieuwe wervingssites.

Of ze een succes worden, valt te bezien. Beide sites moeten hun positie bevechten in een overvolle markt en hebben als handicap dat hun internetadres niet makkelijk te onthouden is.

DiversiteitsvacaturesDe arbeidsmarkt is krap, maar toch weten werkgevers en allochtone werkzoekenden elkaar niet makkelijk te vinden. Volgens het adviesbureau Connecting Diversities is één van de oorzaken dat allochtonen en bedrijven verschillende kanalen gebruiken om elkaar te vinden.
Als werkgevers en allochtonen voortaan de site diversiteitvacatures.nl gebruiken, komt het allemaal goed.
Dat de site net online is, blijkt uit de houterige teksten met taalfouten en uit het geringe aantal vacatures. Het plaatsen van een vacature kost 99 tot 119 euro per vacature.

Droombanen
Met veel aandacht van weblogs is de afgelopen week ditismijndroombaan.nl gelanceerd. Het internetadres is niet zo goed te onthouden. Beter bekkende alternatieven als droombaan.nl of droombanen.nl blijken al te zijn "gekaapt" door concurrent Vacaturekrant.
Hoewel vermomd, is ditismijndroombaan.nl eigenlijk gewoon een veredelde CV-bank. Volgens de initiatiefnemers staat de kandidaat centraal. "Van welke baan droomt iemand nou écht? En wat maakt deze persoon geschikt voor deze functie? Naar die baan gaan we op zoek."

Werkgevers mogen onbeperkt grasduinen in de droombaanprofielen, waarbij de contactgegevens van de kandidaat zijn afgeschermd. Voor het contact leggen met een baandromer betaalt de werkgever 19 euro per kandidaat.

Inmiddels heeft een flink aantal kandidaten zich ingeschreven met hun droombaan. Nuchter als Nederlanders nu eenmaal zijn, hebben de meesten van hen hun dromen beschreven in traditioneel werkgeversjargon, waarbij ze zakelijk aangeven over welke relevante opleiding en werkervaring ze beschikken.
Wat voor de één een gewone vacature is, blijkt zo voor de ander een droombaan.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?