Vodafone beschermt 'privacy' werknemer

Alles en iedereen staat - al dan niet uit eigen initiatief - open en bloot op internet. Producten, diensten en mensen worden met naam en toenaam beoordeeld. Voor werkgevers geeft dat nieuwe dilemma's. Zo heeft Vodafone een rechtszaak aangespannen tegen weblogger Peter Breedveld van FrontaalNaakt. De weblogger heeft in een uitgebreid artikel zijn gal gespuid over de dienstverlening van het call center van Vodafone. In zijn weblog noemt hij voor- en achternaam van de Vodafone-werknemer waarover hij ontevreden is. Meermalen heeft Vodafone Breedveld gevraagd de naam van het weblog te verwijderen. Omdat hij weigert aan het verzoek te voldoen, heeft het telecom-bedrijf de rechter ingeschakeld. Volgens Vodafone pleegt Breedveld "een inbreuk op de privacy" van de werknemer. "Zij wordt in haar privéleven geschaad. Zij krijgt van allerlei kanten ongewenste mails van mensen die haar Googlen. Dat is uitermate onplezierig voor haar", aldus een Vodafone-woordvoerder in Webwereld. "We leven in een vrij land, dus iedereen mag zijn mening uiten. Maar in dit geval is er sprake van een hetze tegen iemand persoonlijk. Dat vinden wij als werkgever niet kunnen. Wij vinden het onze plicht om daar iets tegen te ondernemen." Zal het klachtenloket dat internet ook vaak is, er straks toe leiden dat werknemers zich niet meer kunnen voorstellen met hun complete, eigen naam?

Privacy medewerker in gedingAlles en iedereen staat - al dan niet uit eigen initiatief - open en bloot op internet. Producten, diensten en mensen worden met naam en toenaam beoordeeld. Voor werkgevers geeft dat nieuwe dilemma's.

Zo heeft Vodafone een rechtszaak aangespannen tegen weblogger Peter Breedveld van FrontaalNaakt. De weblogger heeft in een uitgebreid artikel zijn gal gespuid over de dienstverlening van het call center van Vodafone. In zijn weblog noemt hij voor- en achternaam van de Vodafone-werknemer waarover hij ontevreden is.
Meermalen heeft Vodafone Breedveld gevraagd de naam van het weblog te verwijderen. Omdat hij weigert aan het verzoek te voldoen, heeft het telecom-bedrijf de rechter ingeschakeld.

Volgens Vodafone pleegt Breedveld "een inbreuk op de privacy" van de werknemer. "Zij wordt in haar privéleven geschaad. Zij krijgt van allerlei kanten ongewenste mails van mensen die haar Googlen. Dat is uitermate onplezierig voor haar", aldus een Vodafone-woordvoerder in Webwereld. "We leven in een vrij land, dus iedereen mag zijn mening uiten. Maar in dit geval is er sprake van een hetze tegen iemand persoonlijk. Dat vinden wij als werkgever niet kunnen. Wij vinden het onze plicht om daar iets tegen te ondernemen."

Zal het klachtenloket dat internet ook vaak is, er straks toe leiden dat werknemers zich niet meer kunnen voorstellen met hun complete, eigen naam?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 456 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?