Ambulancezorg zorgt goed voor werknemers

UMCG Ambulancezorg (onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen) heeft deze week de P&O-Proffie, een vakprijs voor HR-afdelingen, gekregen. Dat meldt Intermediair PW. UMCG Ambulancezorg is volgens de jury een innovatieve voorloper, waarbij de zorg voor de medewerkers centraal staat. "De mentale en fysieke gesteldheid van medewerkers hebben een prominente plek in het personeelsbeleid van de organisatie. Bijvoorbeeld het 24-uurs rooster heeft landelijke navolging gekregen", aldus Intermediair PW. Een voorbeeld van een andere innovatie is de ambulance voor zwaarlijvige patiënten die de werkgever heeft laten ontwikkelen om de lichamelijke belasting van de werknemers zoveel mogelijk terug te brengen. Deze ambulance die vanaf februari volgend jaar gaat rijden, is bedoeld voor patiënten die meer dan 100 kilo wegen. "De brancards kunnen met een drukknop in hoogte worden versteld en via een platform in de ambulance worden gereden", aldus directeur Tjerk Hiddes in het dagblad De Telegraaf. We zouden het bijna vergeten: niet alleen werknemers, maar ook patiënten profiteren straks van de nieuwe ambulance. Want nu is het nog de gewoonste zaak van de wereld dat zware patiënten worden vervoerd met een verhuiswagen of een brandweerauto.

UMCG Ambulancezorg (onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen) heeft deze week de P&O-Proffie, een vakprijs voor HR-afdelingen, gekregen. Dat meldt Intermediair PW.

UMCG Ambulancezorg is volgens de jury een innovatieve voorloper, waarbij de zorg voor de medewerkers centraal staat. "De mentale en fysieke gesteldheid van medewerkers hebben een prominente plek in het personeelsbeleid van de organisatie. Bijvoorbeeld het 24-uurs rooster heeft landelijke navolging gekregen", aldus Intermediair PW.
Een voorbeeld van een andere innovatie is de ambulance voor zwaarlijvige patiënten die de werkgever heeft laten ontwikkelen om de lichamelijke belasting van de werknemers zoveel mogelijk terug te brengen.
Deze ambulance die vanaf februari volgend jaar gaat rijden, is bedoeld voor patiënten die meer dan 100 kilo wegen. "De brancards kunnen met een drukknop in hoogte worden versteld en via een platform in de ambulance worden gereden", aldus directeur Tjerk Hiddes in het dagblad De Telegraaf.
We zouden het bijna vergeten: niet alleen werknemers, maar ook patiënten profiteren straks van de nieuwe ambulance. Want nu is het nog de gewoonste zaak van de wereld dat zware patiënten worden vervoerd met een verhuiswagen of een brandweerauto.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 445 exclusieve vakartikelen en 302 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?