Bedrijven die "slimmer werken", hebben een 9% hogere productiviteit dan bedrijven die dit niet doen. Dat is gebleken uit een onderzoek van het Innovatieplatform onder mkb-bedrijven. Om het slimmer werken te stimuleren, is deze week de communitysite MKB Krachtcentrale gestart. MKB Krachtcentrale moet 1.000 bedrijven helpen productiever te worden "door vakmanschap en talenten van medewerkers beter te benutten". "Slimmer werken uit zich bijvoorbeeld in het anders inrichten van bedrijfsprocessen, verbeteren van taak- en werkverdeling en flexibele arbeidstijden", aldus het persbericht. Communitysite ? De site wil een slimmer werken-community worden van MKB-bedrijven, hun werknemers en adviseurs. Hoewel er op artikelen kan worden gereageerd, mensen berichten kunnen insturen en via Twitter vragen kunnen stellen, lijkt MKB Krachtcentrale niet op een echte community. Dat nog weinig mensen hebben gereageerd, is logisch voor een site die deze week is geïntroduceerd. Belangrijker is dat de bezoekers van de site pas een community kunnen worden als ze elkaar beter kunnen leren kennen. En juist dat soort mogelijkheden (bijvoorbeeld in de vorm van profielinformatie) biedt de site (nog?) niet. Slimmer werken-tools Toch is de MKB Krachtcentrale een bezoekje waard, al is het maar voor de instrumenten die worden aangeboden. Zoals een stappenplan voor het meten van arbeidsproductiviteit en verschillende tools om flexibel roosteren mogelijk te maken. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.
Bedrijven die "slimmer werken", hebben een 9% hogere productiviteit dan bedrijven die dit niet doen. Dat is gebleken uit een onderzoek van het Innovatieplatform onder mkb-bedrijven.
Om het slimmer werken te stimuleren, is deze week de communitysite MKB Krachtcentrale gestart.
MKB Krachtcentrale moet 1.000 bedrijven helpen productiever te worden "door vakmanschap en talenten van medewerkers beter te benutten". "Slimmer werken uit zich bijvoorbeeld in het anders inrichten van bedrijfsprocessen, verbeteren van taak- en werkverdeling en flexibele arbeidstijden", aldus het persbericht.
Communitysite ?
De site wil een slimmer werken-community worden van MKB-bedrijven, hun werknemers en adviseurs. Hoewel er op artikelen kan worden gereageerd, mensen berichten kunnen insturen en via Twitter vragen kunnen stellen, lijkt MKB Krachtcentrale niet op een echte community.
Dat nog weinig mensen hebben gereageerd, is logisch voor een site die deze week is geïntroduceerd. Belangrijker is dat de bezoekers van de site pas een community kunnen worden als ze elkaar beter kunnen leren kennen. En juist dat soort mogelijkheden (bijvoorbeeld in de vorm van profielinformatie) biedt de site (nog?) niet.
Slimmer werken-tools
Toch is de MKB Krachtcentrale een bezoekje waard, al is het maar voor de instrumenten die worden aangeboden. Zoals een stappenplan voor het meten van arbeidsproductiviteit en verschillende tools om flexibel roosteren mogelijk te maken.
Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.